“HET BEZIG ZIJN MET DE MENS IS HET MOOISTE WAT ER IS” | MedicinXP Podcast | Sulayman el Mathari

podcast met een beginnend dokter met passie

“De passie voor de medische wereld had ik al. Het menselijk lichaam heeft mij altijd geïnteresseerd alleen het heeft zich moeten ontwikkelen.”

en bijzonder gesprek was het. Een gesprek om over na te denken en vooral een gesprek met iemand die zoveel passie bezit voor het vak dat die beoefent. Dat maakt het zo een mooi gesprek.

Sulayman el Mathari is geboren en getogen in Almere. Zoals hij ook al benoemt in de podcast: “Ik heb alles gedaan in Almere behalve de grote stappen in het leven want die heb ik gezet in Amsterdam”. Hij had altijd al een fascinatie voor het menselijk lichaam, alleen het had zich verder moeten ontwikkelen. Sulayman el Mathari kwam regelmatig in Marokko, omdat zijn ouders daar zijn geboren. Hij had daar een buurmeisje die leed aan diabetes. “Een ziekte waar je hier 100 mee kan worden als je de juiste behandeling krijgt”. Hij zag jammer genoeg zijn buurmeisje in Marokko overlijden aan diabetes door een tekort aan medicatie. “Je krijgt al snel het gevoel dat, als ik later groot ben dan wil ik hier wat aan doen.”

Wat is het allermooiste om bezig te zijn in de zorg?

“Het mooie aan de zorg is het menselijke kant van het vak. Het geeft je een enorme ruimte voor creativiteit.”

“Ik had mezelf echt nooit een economisch vak zien beoefenen bijvoorbeeld. In een kantoor bij een groot bedrijf waarin we elke maand cijfers moeten halen, nee daar zou mijn kaarsje langzaam aan uitdoven door de jaren heen. De zorg is wel echt waar ik moet zijn” Zo legt Sulayman el Mathari zijn passie voor de zorg uit.

“Je moet vooral genieten van het proces en dat is ook onderdeel van de droom.”

Beluister de gehele aflevering hier en wij hopen dat je er iets aan zult hebben.

Heb jij bijwerkingen en wil jij een bijwerking melden? Ga dan naar MedicinXP en meld jou bijwerking om meer transparantie te creëren.

Meer transparantie. Betere inzichten. Dat is onze motto bij MedicinXP

Meer transparantie. Betere inzichten. Dat is onze motto bij MedicinXP