“Door Technologie Kan De Zorg Juist Persoonlijker Worden” | Rob Boelens

man die werkt bij abn amro praat over medicatie.

Rob Boelens is sectorspecialist medisch bij ABN-AMRO. Hij post regelmatig artikelen op LinkedIn over de toekomst van de huisarts, maar ook mooie artikelen over het veranderende landschap binnen de zorg. Alles wordt steeds meer gedigitaliseerd en dus ook in de zorg. Als sectorspecialist medisch, is Rob Boelens ook heel erg bezig met het in de gaten houden van de laatste trends in de zorg.

Hierbij kun je natuurlijk denken, wat heeft ABN-AMRO in vredesnaam te maken met de zorg? “Zorgverleners zijn heel goed met hun patiënten, maar de zaken eromheen vinden ze best wel lastig en met name het geld eromheen geregeld te krijgen vinden ze best wel lastig en dan is het heel mooi als je ze in die behoefte kan voorzien.”

Welke trends zie jij eigenlijk groeien in de zorg?

Vooral nu met de pandemie, zien we heel erg dat de zorg heel erg belangrijk is. Voor zowel jong en oud. We zien dat de vraag naar betere zorg en zorg beter indelen steeds meer gevraagd wordt, maar hoe vertaald zich dit naar de patiënt bijvoorbeeld?

“Je ziet de patiënt veranderen. De patiënt is niet meer een patiënt, maar een zorgconsument ” Zegt Rob Boelens

“De patiënt is goed geïnformeerd en natuurlijk is op heel veel scala is dat nog niet, maar het is wel een trend die je ziet en wat dan belangrijk is, is om bij te blijven is innoveren”

“De patiënt van vandaag maar ook zeker die van morgen, ja die wil apps. Die wil op meerdere manieren in contact kunnen zijn. Dan een keer een vraag via de app of een keer via de portal. Daar moet je wel in meegaan.”

Ben jij bezorgd over bepaalde dingen?

Dat de zorg een andere wending zal krijgen door meer techniek in te zetten is waar, alleen heerst er bij veel mensen toch wel een angst en dat is ook niet uit het niets. Als we naar het nieuws kijken en zien dat zelfs een simpel systeem als een registratie systeem bij de GGD een datalek krijgt, ja dat is gewoon niet professioneel en komt er een hoop data zomaar op straat te liggen. In hoeverre moeten we daar bang voor zijn?

“Waar ik wel is bezorgd over ben in de zorg, is dat techniek wordt gezien als een bedreiging. Terwijl het juist zo een mooie aanvulling kan zijn en sterker nog, misschien zelfs een verbetering kan zijn.”

“Ik denk nu dat met techniek de zorg persoonlijker kan worden. Ik hoor heel veel mensen zeggen dat door techniek de zorg juist niet persoonlijk meer zal zijn, maar ik denk juist met techniek, en dan voornamelijk met data, dat de zorg persoonlijker kan worden”

Hoe gaat techniek helpen de zorg te verbeteren?

Met een steeds groter wordende vraag naar zorg en het tekort aan personeel in de zorg, is het natuurlijk moeilijk om aan die vraag te voldoen. Hoe kan technologie de zorg ontlasten van de druk die eraan gaat komen?

“Als we kijken naar het aantal 65 plussers dat in de komende jaren met 4 keer zal verdubbelen en dat zijn de grote zorgvragers. Dat is prima, alleen met de huidige manier van werken kunnen we dat niet aan en daarom zou de huisarts juist moeten innoveren om de grotere zorgvraag te behappen.”

“De grote vraag is of we straks wel genoeg handjes hebben om die grote zorgvraag aan te kunnen. Dat is nu al een probleem het wordt nog een groter probleem. Ik denk dat we met techniek het juist persoonlijker kunnen maken en een aantal zaken kunnen regelen via techniek en data is daar onderdeel van.”

“Door de informatie die steeds behapbaarder wordt, kun je veel gerichter de juiste zorg inzetten.”

“iPhone kan nu al dingen waar je in nog geen 10 jaar geleden naar de huisarts voor moest. De iPhone kan gewoon een hartfilmpje maken. 10 jaar geleden moest je daarvoor naar het ziekenhuis”

“De zorgvraag die eraan komt, vraagt van ons dat we ook heel kritisch moeten zijn over hoe we de zorg aandacht kunnen verdelen en als er techniek is die dat net zo goed kan ja, dan is dat alleen maar ideaal”

“Zorg dichtbij waar het moet en zorg op afstand waar het kan. Mensen worden ook steeds zelfstandiger. Mensen zijn al gewend om van alles al zelf te doen op internet en dat vinden ze ook prettig.”

Aldus Rob Boelens. Sectorspecialist medisch bij ABN-AMRO

Wil je de volledige aflevering luisteren?

De gehele aflevering kun je luisteren op:

Wil jij een bijwerking melden?

Je kan jouw bijwerking melden op MedicinXP

Wil jij doneren?

Wil jij ons een handje helpen met groeien? Dan kun je doneren via:

Meer transparantie. Betere inzichten. Dat is onze motto bij MedicinXP

Meer transparantie. Betere inzichten. Dat is onze motto bij MedicinXP